Vad utgör en bra resväska?

Du som gillar att resa har säkerligen en resväska du tar med dig, oavsett om det gäller flyg, buss eller tåg. Men vad gör man om inte har en resväska som man är nöjd med? Vad ska man köpa som sin första resväska?

Det jag rekommenderar är att du först tänker efter vad du ska ha resväskan till. Ska du resa mycket flygplan eller handlar det mest om en väska som är enkel att bära? Det finns tyvärr ingen väska som passar både alternativen.

Är du ute och flyger mycket kan du alltid utgå från det värsta, väskan kommer slängas runt och misskötas av arbetarna. Samt att du löper risken att personer som inte borde vara i din väska öppnar den och tittar efter godsaker att ta med sig hem. Därför rekommenderas det att du använder dig av en resväska som är hård samt extra säkerhetsåtgärdet. Det finns något som kallas för TSA-lås vilket gör det omöjligt för arbetare på flygplatsen att komma åt innehållet. Enda sättet är att ta sönder väskan.

Ska du däremot resa med tåg eller buss behöver du inte vara lika noga med säkerheten eller hur mycket stryk resväskan klarar av. Detta beror först och främst på att du alltid har koll på vart resväskan är, det är även du som förflyttar den. Dom bästa resväskorna för tåg och buss är mjuka resväskor, antingen en sportsbag eller den klassiska fyrkantiga väskan med hjul. Ska du dessutom på en backpacking resa är en sportsbag att rekommendera, förutom att dom är rymliga kan du även ofta bära dom på ryggen. Det blir smidigare att transportera samt att det avbelastar dina armar.

Vill du få tips och inspiration för ditt köp av en resväska rekommenderas resväskeguiden.se. Det här är en hemsida som går igenom allt man behöver veta om resväskor, tillåtna mått och storlekar, det finns även tips för barnväskor och mycket mer. Vi vill påminna också att en resväska nödvändigtvis innebär kabinväska, om den är för stor kommer du få lämna den på flygplatsen eller betala extra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *